Sane: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sane

Sane on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Saneiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 40

v. 2017 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sane on noin sijalla 13 000.

Sane-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Sane on lyhyt nimi. Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sane on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Sane on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Sane

Sane (paikannimi)

Sane on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sane jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Sane

Sane on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Sane oli yhtenä etunimenä 16 naisella. Samaan aikaan Sane oli 42 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Saneet ulkomailla

Ruotsissa Sane oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 557 henkeä, joiden sukunimi oli SANE.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 1 061 henkeä, joiden sukunimi oli SANE.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli SANE.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sanelma Sane tai Sante Sane.

Samankaltaisia nimiä kuin Sane

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sane, Finland.

©Tuomas Salste