Santakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Santakangas

Santakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Santakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 32 max

v. 2015 34

v. 2016 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santakangas on noin sijalla 15 000.

Santakangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Santakangas on melko pitkä nimi.

Santakangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Santakangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Santakangas

Santakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Santakangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Santakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Santakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Santakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Santakangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сантакангас tarkoittaa nimeä Santakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandacangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Santakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santakangas tai Santra Santakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Santakangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Santakangas i Finland. Surname Santakangas in Finland.

©Tuomas Salste