Santaluoto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Santaluoto

Santaluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Santaluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santaluoto on noin sijalla 13 000.

Santaluoto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Santaluoto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Santaluoto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1971

Sana Santaluoto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Santaluoto

Santaluoto (paikannimi)Katuosoitteissa

Santaluoto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko, niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Santaluoto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Santaluoto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Santaluodontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Santaluoto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Санталуото tarkoittaa nimeä Santaluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandalootå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Santaluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santaluoto tai Santra Santaluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Santaluoto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Santaluoto i Finland. Surname Santaluoto in Finland.

©Tuomas Salste