Santaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Santaniemi

Santaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Santaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 109

v. 2015 107

v. 2016 107

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santaniemi on noin sijalla 6 300.

Santaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Santaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Santaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Santaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1960–1991
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Santaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Santaniemi

Santaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Santaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, niemi, pelto/niitty, talo sekä urheilu-/virkistysalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Santaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Santaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Santaniemenkuja, Santaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Santaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Santaniemet ulkomailla

Ruotsissa Santaniemi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сантаниеми ("Santanijemi") tarkoittaa nimeä Santaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Santaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santaniemi tai Santra Santaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Santaniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: santaniemet.com, santaniemet.eu, santaniemet.fi, santaniemet.info, santaniemet.name, santaniemet.net, santaniemet.org, santaniemi.com, santaniemi.eu, santaniemi.fi, santaniemi.info, santaniemi.name, santaniemi.net, santaniemi.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Santaniemi i Finland. Surname Santaniemi in Finland.

©Tuomas Salste