Santapukki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Santapukki

Santapukki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Santapukki-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 58

v. 2016 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santapukki on noin sijalla 10 000.

Santapukki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Santapukki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Santapukki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Santapukki-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Santapukin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Santapukki-nimisten yleisin asuinpaikka oli Säkkijärvi (4 vainajaa).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Santapukki osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Santapukki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Santapukintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сантапукки tarkoittaa nimeä Santapukki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandapuckj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Santapukki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santapukki tai Santra Santapukki.

Samankaltaisia nimiä kuin Santapukki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Santapukki i Finland. Surname Santapukki in Finland.

©Tuomas Salste