Saranpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saranpää

Saranpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Saranpää.

Saranpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 571 max

v. 2014 622

v. 2015 621

v. 2016 617

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saranpää on noin sijalla 1 400.

Saranpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saranpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Saranpää on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Saranpää on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Saranpää ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 45 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Saranpäitä on 617.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1924

Saranpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 44 Saranpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Saranpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kurikka (11 vainajaa), Ilmajoki (8) sekä Alahärmä (7). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saranpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1934
Lakanneet yritykset
perust. 1966–2002

Sana Saranpää esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Saranpää

Saranpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Saranpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saranpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saranpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saranpää, Saranpääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saranpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Saranpäät ulkomailla

Ruotsissa Saranpää oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саранпяа ("Saranpjaa") tarkoittaa nimeä Saranpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Saranpaa tai Saranpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saranda Saranpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Saranpää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saranpaa.com, saranpaa.eu, saranpaa.fi, saranpaa.info, saranpaa.name, saranpaa.net, saranpaa.org, saranpaat.com, saranpaat.eu, saranpaat.fi, saranpaat.info, saranpaat.name, saranpaat.net, saranpaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saranpää i Finland. Surname Saranpää in Finland.

©Tuomas Salste