Sari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sari

Sari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Sarien lukumäärä oli 21 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sari on noin sijalla 21 000.

Sari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Sari on lyhyt nimi.

Sari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1936–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1953–2004

Sana Sari tai Sarit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sari

Sari (paikannimi)Katuosoitteissa

Sari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sarinkatu, Sarinkuja, Saritie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Sari

Sari on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Sari oli yhtenä etunimenä 29 526 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 90:s nainen oli etunimeltään Sari. Juuri etunimenä Sari onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (27 980 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 546).

Sarit ulkomailla

Ruotsissa Sari oli 298 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Sari oli 67 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sari on ollut 439 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2129843967
Sarit Pohjolassa

Hollannissa Sari oli 744 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 154 henkeä, joiden sukunimi oli SARI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 674 henkeä, joiden sukunimi oli SARI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 112 henkeä, joiden sukunimi oli SARI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сари tarkoittaa nimeä Sari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saria Sari.

Samankaltaisia nimiä kuin Sari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sari i Finland. Surname Sari in Finland.

©Tuomas Salste