Sarja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sarja

Sarja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sarjojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 318 max

v. 2014 370

v. 2015 376

v. 2016 376

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sarja on noin sijalla 2 200.

Sarja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sarja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sarja on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sarja on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sarja ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 62 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sarjoja on 376.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1918

Sarjoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 21 Sarjan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sarjojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nivala (13 vainajaa), Koski Tl (5), Paavola (3) sekä Haapavesi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sarja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Sarja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sarja

Sarja (paikannimi)Katuosoitteissa

Sarja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sarja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sarja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sarjakatu, Sarjantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sarja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Sarja

Sarja on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Sarjat ulkomailla

Ruotsissa Sarja oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сарья tarkoittaa nimeä Sarja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sara Sarja.

Samankaltaisia nimiä kuin Sarja

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sarja.com, sarja.org, sarja.eu, sarja.fi, sarja.info, sarja.name, sarja.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sarja i Finland. Surname Sarja in Finland.

©Tuomas Salste