Sarka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sarka

Sarka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sarkojen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 76 max

v. 2014 51

v. 2015 52

v. 2016 51

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sarka on noin sijalla 11 000.

Sarka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sarka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sarka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1931
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Sarka, Saran tai Sarat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sarka

Sarka (paikannimi)Katuosoitteissa

Sarka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sarka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sarka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sarankatu, Saranpää, Sarantie, Sarkakatu, Sarkakuja, Sarkamaantie, Sarkapolku, Sarkatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sarka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Sarka

Sarka on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Sarat ulkomailla

Norjassa Sarka oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sarka on ollut 70 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Tšekissä Sarka oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 388 henkeä, joiden sukunimi oli SARKA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli SARKA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сарка tarkoittaa nimeä Sarka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sara Sarka.

Samankaltaisia nimiä kuin Sarka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sarka.com, sarka.eu, sarka.fi, sarka.net, sarka.org, sarka.info, sarka.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sarka i Finland. Surname Sarka in Finland.

©Tuomas Salste