Särkilahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Särkilahti

Särkilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Särkilahtien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 116 max

v. 2014 134

v. 2015 136

v. 2016 136

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Särkilahti on noin sijalla 5 200.

Nimellä on historiaa, sillä Särkilahti on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Särkilahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Särkilahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1996

Sana Särkilahti tai Särkilahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Särkilahti

Särkilahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Särkilahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 124 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Särkilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Särkilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Särkilahdenkatu, Särkilahdenkuja, Särkilahdenpolku, Särkilahdentie, Särkilahti, Särkilahtivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Särkilahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяркилахти ("Sjarkilahti") tarkoittaa nimeä Särkilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sergilachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Särkilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sarkilahti tai Saerkilahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Särkilahti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sarkilahti.com, sarkilahti.fi, sarkilahdet.com, sarkilahdet.eu, sarkilahdet.fi, sarkilahdet.info, sarkilahdet.name, sarkilahdet.net, sarkilahdet.org, sarkilahti.eu, sarkilahti.info, sarkilahti.name, sarkilahti.net, sarkilahti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Särkilahti i Finland. Surname Särkilahti in Finland.

©Tuomas Salste