Sarpola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sarpola

Sarpola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sarpola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 163 max

v. 2014 200

v. 2015 201

v. 2016 200

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sarpola on noin sijalla 3 800.

Sarpola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sarpola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sarpola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sarpola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sarpola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 53 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sarpola-nimisiä on 200.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sarpola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Sarpolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Sarpola tai Sarpolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sarpola

Sarpola (paikannimi)Katuosoitteissa

Sarpola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sarpola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sarpola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sarpolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sarpola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сарпола tarkoittaa nimeä Sarpola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sara Sarpola.

Samankaltaisia nimiä kuin Sarpola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sarpola.fi, sarpola.com, sarpola.eu, sarpola.info, sarpola.name, sarpola.net, sarpola.org, sarpolat.com, sarpolat.eu, sarpolat.fi, sarpolat.info, sarpolat.name, sarpolat.net, sarpolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sarpola i Finland. Surname Sarpola in Finland.

©Tuomas Salste