Sarvijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sarvijärvi

Sarvijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sarvijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sarvijärvi on noin sijalla 16 000.

Sarvijärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sarvijärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sarvijärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Sarvijärvi

Sarvijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sarvijärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sarvijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sarvijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sarvijärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sarvijärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сарвиярви ("Sarvijarvi") tarkoittaa nimeä Sarvijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarfwijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sarvijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sarvijarvi tai Sarvijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sara Sarvijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Sarvijärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sarvijärvi i Finland. Surname Sarvijärvi in Finland.

©Tuomas Salste