Säteri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Säteri

Säteri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Säterien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 509 max

v. 2014 520

v. 2015 524

v. 2016 516

v. 2017 510

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Säteri on noin sijalla 1 700.

Sanan säteri merkitys on 'aatelistila tai sen isäntä'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1923

Sätereitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 55 Säterin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Säterien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alastaro (6 henkeä), Tammela (5) sekä Oripää (4). Lähes kaikki asuivat Kanta-Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Säteri, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 38.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1941
Yritykset
perust. –2016

Sana Säteri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Säteri

Säteri (paikannimi)Katuosoitteissa

Säteri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Säteri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Säteri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nedre Säterigatan, Säterigatan, Säterigränden, Säterikatu, Säterikuja, Säterinkatu, Säterinkierros, Säterinkuja, Säterinkulma, Säterinportti, Säterinrinne, Säterintie, Säteriporten, Säterivägen, Tervik Säteri, Övre Säterigatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Säterit ulkomailla

Ruotsissa Säteri oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сятери ("Sjateri") tarkoittaa nimeä Säteri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Sateri tai Saeteri, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Säteri, Finland.

©Tuomas Salste