Säteri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Säteri

Säteri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Säterien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 509 max

v. 2014 520

v. 2015 524

v. 2016 520

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Säteri on noin sijalla 1 700.

Sanan säteri merkitys on 'aatelistila tai sen isäntä'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Säteri on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Säteri ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1923

Sätereitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 54 Säterin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Säterien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tammela (5 vainajaa), Alastaro (5), Pori (3) sekä Punkalaidun (3). Lähes kaikki asuivat Kanta-Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Säteri, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 39.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1960–2000

Sana Säteri tai Säterin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Säteri

Säteri (paikannimi)Katuosoitteissa

Säteri on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Säteri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Säteri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nedre Säterigatan, Säterigatan, Säterigränden, Säterikatu, Säterikuja, Säterinkatu, Säterinkierros, Säterinkuja, Säterinkulma, Säterinportti, Säterinrinne, Säterintie, Säteriporten, Säterivägen, Tervik Säteri, Övre Säterigatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Säteri-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Säterit ulkomailla

Ruotsissa Säteri oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сятери ("Sjateri") tarkoittaa nimeä Säteri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Sateri tai Saeteri, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sätene Säteri.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sateri.com, sateri.fi, sateri.info, sateri.net, sateri.org, sateri.eu, sateri.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Säteri i Finland. Surname Säteri in Finland.

©Tuomas Salste