Saukko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saukko

Saukko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 500:s suomalainen on Saukko.

Saukkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1079 max

v. 2014 1559

v. 2015 1568

v. 2016 1567

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saukko on noin sijalla 500.

Saukko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saukko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Saukko on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Saukko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Saukko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 310 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Saukkoja on 1 567.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Saukkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 74 Saukon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Saukkojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alavus (13 vainajaa), Sievi (11) sekä Kalajoki (7). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Hämeessä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saukko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 59.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2007

Sana Saukko, Saukon tai Saukot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Saukko

Saukko (paikannimi)Katuosoitteissa

Saukko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, rakennus, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saukko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saukko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saukko, Saukkokaarre, Saukkokuja, Saukkoperä, Saukkopolku, Saukkorinne, Saukkotie, Saukonkaari, Saukonkaarre, Saukonkatu, Saukonkuja, Saukonpolku, Saukontaival, Saukontie, Saukontori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Saukko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Saukot ulkomailla

Ruotsissa Saukko oli 70 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саукко tarkoittaa nimeä Saukko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sauckå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saukko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saul Saukko.

Samankaltaisia nimiä kuin Saukko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saukko.com, saukko.fi, saukko.net, saukko.org, saukot.fi, saukko.eu, saukko.info, saukko.name, saukot.com, saukot.eu, saukot.info, saukot.name, saukot.net, saukot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saukko i Finland. Surname Saukko in Finland.

©Tuomas Salste