Saukkoriipi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saukkoriipi

Saukkoriipi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Saukkoriipien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 253 max

v. 2014 348

v. 2015 346

v. 2016 347

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saukkoriipi on noin sijalla 2 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Saukkoriipi on melko pitkä nimi.

Saukkoriipi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saukkoriipi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Saukkoriipi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Saukkoriipi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Saukkoriipi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 117 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Saukkoriipejä on 347.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1922

Saukkoriipejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Saukkoriivin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saukkoriipi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1984–1999

Sana Saukkoriipi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Saukkoriipi

Saukkoriipi (paikannimi)

Saukkoriipi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saukkoriipi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Saukkoriipi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Saukkoriivit ulkomailla

Ruotsissa Saukkoriipi oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сауккорийпи ("Saukkorijpi") tarkoittaa nimeä Saukkoriipi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sauckorijpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saukkoriipi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saul Saukkoriipi.

Samankaltaisia nimiä kuin Saukkoriipi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saukkoriipi.com, saukkoriipi.eu, saukkoriipi.fi, saukkoriipi.info, saukkoriipi.name, saukkoriipi.net, saukkoriipi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saukkoriipi i Finland. Surname Saukkoriipi in Finland.

©Tuomas Salste