Saukkosaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saukkosaari

Saukkosaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Saukkosaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 54

v. 2016 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saukkosaari on noin sijalla 11 000.

Saukkosaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Saukkosaari on melko pitkä nimi.

Saukkosaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saukkosaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Saukkosaari

Saukkosaari (paikannimi)

Saukkosaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Saukkosaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Saukkosaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сауккосаари tarkoittaa nimeä Saukkosaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sauckosarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saukkosaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saul Saukkosaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Saukkosaari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saukkosaari i Finland. Surname Saukkosaari in Finland.

©Tuomas Salste