Saunavaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saunavaara

Saunavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Saunavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 63

v. 2016 63

v. 2017 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saunavaara on noin sijalla 9 900.

Saunavaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Saunavaara

Saunavaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Saunavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saunavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saunavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saunavaara, Saunavaarantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саунаваара tarkoittaa nimeä Saunavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saunafwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saunavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saul Saunavaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Saunavaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Saunavaara, Finland.

©Tuomas Salste