Sauvolainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sauvolainen

Sauvolainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sauvolaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 48 max

v. 2015 42

v. 2016 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sauvolainen on noin sijalla 13 000.

Sauvolainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Sauvolainen on melko pitkä nimi.

Sauvolainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sauvolainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сауволайнен tarkoittaa nimeä Sauvolainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saufwolain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sauvolainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sauvo Sauvolainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Sauvolainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sauvolainen i Finland. Surname Sauvolainen in Finland.

©Tuomas Salste