Savia: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Savia

Savia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Savioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2014 59

v. 2015 59

v. 2016 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savia on noin sijalla 9 900.

Savia-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Savia on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Savia ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Savia-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Savian asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1898–1923
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1976

Sana Savia esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Savia

Savia (paikannimi)Katuosoitteissa

Savia on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Savia jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Savia esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saviantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Savia-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Saviat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 146 henkeä, joiden sukunimi oli SAVIA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савиа tarkoittaa nimeä Savia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Savia olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savva Savia tai Savanna Savia.

Samankaltaisia nimiä kuin Savia

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: savia.com, savia.eu, savia.info, savia.net, savia.org, saviat.com, saviat.net, savia.fi, savia.name, saviat.eu, saviat.fi, saviat.info, saviat.name, saviat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Savia i Finland. Surname Savia in Finland.

©Tuomas Salste