Saviahde: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saviahde

Saviahde on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Saviahde-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saviahde on noin sijalla 15 000.

Saviahde-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Saviahde on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saviahde ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савиахде tarkoittaa nimeä Saviahde. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwiachde on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saviahde olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savva Saviahde tai Savanna Saviahde.

Samankaltaisia nimiä kuin Saviahde

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saviahde i Finland. Surname Saviahde in Finland.

©Tuomas Salste