Saviharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saviharju

Saviharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Saviharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 52

v. 2015 53

v. 2016 54

v. 2017 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saviharju on noin sijalla 11 000.

Saviharju-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Saviharju

Saviharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Saviharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saviharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saviharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saviharju, Saviharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савихарью tarkoittaa nimeä Saviharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwihariu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saviharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savanna Saviharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Saviharju

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Saviharju, Finland.

©Tuomas Salste