Savijoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Savijoki

Savijoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Savijokien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 66 max

v. 2014 85

v. 2015 84

v. 2016 85

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savijoki on noin sijalla 7 600.

Savijoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Savijoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Savijoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1945

Savijokia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Savijoen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1906–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1995

Sana Savijoki tai Savijoen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Savijoki

Savijoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Savijoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Savijoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Savijoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Savijoentie, Savijoki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Savijoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савийоки tarkoittaa nimeä Savijoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwijokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Savijoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savva Savijoki tai Savanna Savijoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Savijoki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: savijoki.fi, savijoki.net, savijoet.com, savijoet.eu, savijoet.fi, savijoet.info, savijoet.name, savijoet.net, savijoet.org, savijoki.com, savijoki.eu, savijoki.info, savijoki.name, savijoki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Savijoki i Finland. Surname Savijoki in Finland.

©Tuomas Salste