Savikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Savikko

Savikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Savikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 506 max

v. 2014 496

v. 2015 495

v. 2016 497

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savikko on noin sijalla 1 700.

Savikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Savikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Savikko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Savikko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Savikko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Savikkoja on 497.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1933

Savikkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 50 Savikon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Savikkojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haapajärvi (11 vainajaa), Punkalaidun (7) sekä Tampere (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Savikko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2000

Sana Savikko tai Savikon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Savikko

Savikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Savikko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 149 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, painanne, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Savikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Savikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Savikkokatu, Savikkokuja, Savikkotie, Savikonkatu, Savikonkuja, Savikonpolku, Savikonraitti, Savikonsuora, Savikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Savikko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Savikot ulkomailla

Ruotsissa Savikko oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савикко tarkoittaa nimeä Savikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwickå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Savikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savva Savikko tai Savanna Savikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Savikko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: savikko.com, savikko.org, savikko.eu, savikko.fi, savikko.info, savikko.name, savikko.net, savikot.com, savikot.eu, savikot.fi, savikot.info, savikot.name, savikot.net, savikot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Savikko i Finland. Surname Savikko in Finland.

©Tuomas Salste