Savikkomaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Savikkomaa

Savikkomaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Savikkomaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savikkomaa on noin sijalla 18 000.

Savikkomaa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Savikkomaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Savikkomaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савиккомаа tarkoittaa nimeä Savikkomaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwickoma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Savikkomaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savva Savikkomaa tai Savanna Savikkomaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Savikkomaa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Savikkomaa i Finland. Surname Savikkomaa in Finland.

©Tuomas Salste