Savilakso: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Savilakso

Savilakso on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Savilakso-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savilakso on noin sijalla 15 000.

Savilakso-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Savilakso on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Savilakso ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Savilakso

Savilakso (paikannimi)

Savilakso on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Savilakso jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Savilakso-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савилаксо tarkoittaa nimeä Savilakso. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwilaxå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Savilakso olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savva Savilakso tai Savanna Savilakso.

Samankaltaisia nimiä kuin Savilakso

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Savilakso i Finland. Surname Savilakso in Finland.

©Tuomas Salste