Savola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Savola

Savola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Savola.

Savoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 805 max

v. 2014 842

v. 2015 833

v. 2016 834

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savola on noin sijalla 1 100.

Savola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Savola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Savola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Savola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Savola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 82 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Savoloita on 834.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Savoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 57 Savolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Savoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappajärvi (6 vainajaa), Reisjärvi (4), Helsinki (4), Turku (4) sekä Ähtäri (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Savola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 43.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2001

Sana Savola, Savolan tai Savolat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Savola

Savola (paikannimi)Katuosoitteissa

Savola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 85 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Savola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Savola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Navasjärven Savola, Savola, Savolankatu, Savolankuja, Savolanmutka, Savolanraitti, Savolantie, Uno Savolan katu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Savola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Savolat ulkomailla

Ruotsissa Savola oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 249 henkeä, joiden sukunimi oli SAVOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савола tarkoittaa nimeä Savola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Savola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savva Savola tai Savanna Savola.

Samankaltaisia nimiä kuin Savola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: savola.eu, savola.info, savola.com, savola.fi, savola.name, savola.net, savola.org, savolat.com, savolat.eu, savolat.fi, savolat.info, savolat.name, savolat.net, savolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Savola i Finland. Surname Savola in Finland.

©Tuomas Salste