Savonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Savonen

Savonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Savosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 525 max

v. 1985 477

v. 2014 518

v. 2015 516

v. 2016 518

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savonen on noin sijalla 1 700.

Savonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Savonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Savonen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Savonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Savonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 15 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Savosia on 518.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Savosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 60 Savosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Savosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Loimaan maalaiskunta (5 vainajaa), Laukaa (5) sekä Marttila (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Savonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 48.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Savonen tai Savosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Savonen

Savonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Savonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Savonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Savonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Savosenkatu, Savosentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Savonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Savoset ulkomailla

Ruotsissa Savonen oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савонен tarkoittaa nimeä Savonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Savonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savva Savonen tai Savanna Savonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Savonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: savonen.net, savoset.com, savoset.fi, savonen.com, savonen.eu, savonen.fi, savonen.info, savonen.name, savonen.org, savoset.eu, savoset.info, savoset.name, savoset.net, savoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Savonen i Finland. Surname Savonen in Finland.

©Tuomas Salste