Saxberg: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saxberg

Saxberg on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Saxbergien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 109

v. 2015 112

v. 2016 113

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saxberg on noin sijalla 6 100.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, x). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Saxberg on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Saxberg ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1922

Saxbergejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 25 Saxbergin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Saxbergien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (6 vainajaa) sekä Hartola (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saxberg, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1994

Sana Saxberg esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Saxberg osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Saxberg esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saxbergintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Saxbergit ulkomailla

Ruotsissa Saxberg oli 48 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Saxberg on ollut 23 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1134823
Saxbergit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 105 henkeä, joiden sukunimi oli SAXBERG.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 16 henkeä, joiden sukunimi oli SAXBERG.

Samankaltaisia nimiä kuin Saxberg

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saxberg.com, saxberg.eu, saxberg.fi, saxberg.net, saxberg.org, saxberg.info, saxberg.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Saxberg i Finland. Surname Saxberg in Finland.

©Tuomas Salste