Säynäjäkangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Säynäjäkangas

Säynäjäkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Säynäjäkankaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 126 max

v. 2014 206

v. 2015 208

v. 2016 209

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Säynäjäkangas on noin sijalla 3 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Säynäjäkangas on melko pitkä nimi.

Säynäjäkangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Säynäjäkangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Säynäjäkangas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Säynäjäkangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Säynäjäkangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 53 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Säynäjäkankaita on 209.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1975–1996

Sana Säynäjäkangas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Säynäjäkangas

Säynäjäkangas (paikannimi)

Säynäjäkangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Säynäjäkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Säynäjäkangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяуняякангас ("Sjaunjajakangas") tarkoittaa nimeä Säynäjäkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Seunäiäcangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Säynäjäkangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saynajakangas tai Saeynaejaekangas, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Säynäjäkangas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: saynajakangas.com, saynajakangas.eu, saynajakangas.fi, saynajakangas.info, saynajakangas.name, saynajakangas.net, saynajakangas.org, saynajakankaat.com, saynajakankaat.eu, saynajakankaat.fi, saynajakankaat.info, saynajakankaat.name, saynajakankaat.net, saynajakankaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Säynäjäkangas i Finland. Surname Säynäjäkangas in Finland.

©Tuomas Salste