Säynätjoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Säynätjoki

Säynätjoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Säynätjokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Säynätjoki on noin sijalla 18 000.

Säynätjoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Säynätjoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Säynätjoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Säynätjoki

Säynätjoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Säynätjoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Säynätjoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Säynätjoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Säynätjoentie, Säynätjoki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Säynätjoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяунятйоки ("Sjaunjatioki") tarkoittaa nimeä Säynätjoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Seunätiokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Säynätjoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saynatjoki tai Saeynaetjoki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Säynätjoki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Säynätjoki i Finland. Surname Säynätjoki in Finland.

©Tuomas Salste