Säynätkari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Säynätkari

Säynätkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Säynätkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Säynätkari on noin sijalla 18 000.

Säynätkari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Säynätkari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Säynätkari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Säynätkari

Säynätkari (paikannimi)

Säynätkari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on matalikko.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Säynätkari jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Säynätkari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяуняткари ("Sjaunjatkari") tarkoittaa nimeä Säynätkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Seunätcarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Säynätkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saynatkari tai Saeynaetkari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Säynätkari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Säynätkari i Finland. Surname Säynätkari in Finland.

©Tuomas Salste