Schauman: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Schauman

Schauman ("šooman") on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Schaumanien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 180 max

v. 1990 181

v. 2014 205

v. 2015 201

v. 2016 202

v. 2017 203

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Schauman on noin sijalla 3 800.

Nimellä on historiaa, sillä Schauman on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1931

Schaumaneja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Schaumanin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Schauman, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1935
Yritykset
perust. –2015

Sana Schauman esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Schauman osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Schauman esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Schaumanin puistotie, Schaumanin tehtaat, Schaumanintie, Victor Schaumaninpuistikko, Victor Schaumansesplanaden. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Schaumanit ulkomailla

Ruotsissa Schauman oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Schauman on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

203539
Schaumanit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 325 henkeä, joiden sukunimi oli SCHAUMAN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Schauman

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Schauman, Finland.

©Tuomas Salste