Schütten: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Schütten

Schütten on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Schütten-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 25

v. 2017 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Schütten on noin sijalla 19 000.

Schütten-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (c, ü). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Nimestä on olemassa variantti Skyttén. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Schütten-suku ulkomailla

Tanskassa Schütten on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 203 henkeä, joiden sukunimi oli SCHUTTEN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Schutten tai Schuetten, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Schütten

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Schütten, Finland.

©Tuomas Salste