Sederholm: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sederholm

Sederholm on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sederholmien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 152

v. 2014 200

v. 2015 202

v. 2016 202

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sederholm on noin sijalla 3 800.

Sederholm on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1901. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki Sederholmit olisivat väistämättä romaneja.

Sederholm on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sederholm ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Cederholm. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1918

Sederholmeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 35 Sederholmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sederholmien yleisin asuinpaikka oli Helsinki (6 vainajaa). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sederholm, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1995

Sana Sederholm esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sederholm

Sederholm (paikannimi)Katuosoitteissa

Sederholm on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sederholm jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sederholm esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Johan Sederholmin tie, Johan Sederholms väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sederholm-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sederholmit ulkomailla

Ruotsissa Sederholm oli 117 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Sederholm oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sederholm on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

202117921
Sederholmit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 183 henkeä, joiden sukunimi oli SEDERHOLM.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Seda Sederholm.

Samankaltaisia nimiä kuin Sederholm

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sederholm.com, sederholm.fi, sederholm.net, sederholm.org, sederholm.eu, sederholm.info, sederholm.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sederholm i Finland. Surname Sederholm in Finland.

©Tuomas Salste