Seiplax: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Seiplax

Seiplax on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Seiplaxien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 12 max

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Lukumäärä 2016 sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Seiplax on noin sijalla 22 000.

Seiplax-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Seiplax päättyy x-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista. Nimessä on vierasperäinen kirjain (x). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Seiplax on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Seiplax ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Seiplax

Seiplax (paikannimi)Katuosoitteissa

Seiplax on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Seiplax jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Seiplax esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Seiplaxintie, Seiplaxvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Seiplax-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Seif Seiplax tai Seidi Seiplax.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Seiplax i Finland. Surname Seiplax in Finland.

©Tuomas Salste