Selkäinaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Selkäinaho

Selkäinaho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Selkäinahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 115 max

v. 2014 156

v. 2015 153

v. 2016 152

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Selkäinaho on noin sijalla 4 800.

Selkäinaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Selkäinaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Selkäinahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 15 Selkäinahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Selkäinahojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Piippola (6 vainajaa) sekä Keitele (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Selkäinaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1964–1996

Sana Selkäinaho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Selkäinaho

Selkäinaho (paikannimi)

Selkäinaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Selkäinaho jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Selkäinaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Selkäinahot ulkomailla

Ruotsissa Selkäinaho oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Селькяйнахо ("Selkjainaho") tarkoittaa nimeä Selkäinaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Selgäinahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Selkäinaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Selkainaho tai Selkaeinaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Selda Selkäinaho tai Selim Selkäinaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Selkäinaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: selkainaho.com, selkainaho.eu, selkainaho.fi, selkainaho.info, selkainaho.name, selkainaho.net, selkainaho.org, selkainahot.com, selkainahot.eu, selkainahot.fi, selkainahot.info, selkainahot.name, selkainahot.net, selkainahot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Selkäinaho i Finland. Surname Selkäinaho in Finland.

©Tuomas Salste