Selkämaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Selkämaa

Selkämaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Selkämaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 90

v. 2015 91

v. 2016 90

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Selkämaa on noin sijalla 7 300.

Selkämaa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Selkämaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Selkämaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1995

Sana Selkämaa tai Selkämaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Selkämaa

Selkämaa (paikannimi)Katuosoitteissa

Selkämaa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, painanne sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Selkämaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Selkämaa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Selkämaa. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Selkämaa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Селькямаа ("Selkjamaa") tarkoittaa nimeä Selkämaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Selgäma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Selkämaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Selkamaa tai Selkaemaa, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Selda Selkämaa tai Selim Selkämaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Selkämaa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Selkämaa i Finland. Surname Selkämaa in Finland.

©Tuomas Salste