Selkimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Selkimäki

Selkimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Selkimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Selkimäki on noin sijalla 19 000.

Selkimäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Selkimäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Selkimäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Селькимяки ("Selkimjaki") tarkoittaa nimeä Selkimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Selgimäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Selkimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Selkimaki tai Selkimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Selda Selkimäki tai Selim Selkimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Selkimäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Selkimäki i Finland. Surname Selkimäki in Finland.

©Tuomas Salste