Seppä-Murto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Seppä-Murto

Seppä-Murto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Seppä-Murtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Seppä-Murto on noin sijalla 15 000.

Seppä-Murto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Seppä-Murto on melko pitkä nimi.

Seppä-Murto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Seppä-Murto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сеппя-Мурто ("Seppja-Murto") tarkoittaa nimeä Seppä-Murto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Seppä=Murtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Seppä-Murto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Seppa-Murto tai Seppae-Murto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Seppo Seppä-Murto.

Samankaltaisia nimiä kuin Seppä-Murto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Seppä-Murto i Finland. Surname Seppä-Murto in Finland.

©Tuomas Salste