Seppo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Seppo

Seppo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Seppojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 65

v. 2016 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Seppo on noin sijalla 9 200.

Seppo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Seppo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Seppo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1901–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Seppo, Sepon tai Sepot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Seppo

Seppo (paikannimi)Katuosoitteissa

Seppo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Seppo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Seppo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Seponkatu, Seponkuja, Seponpolku, Sepontie, Seppo Illmarinen, Sepporaitti, Seppovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Seppo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Seppo

Seppo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Seppo oli yhtenä etunimenä 35 354 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 80:s mies oli etunimeltään Seppo. Juuri etunimenä Seppo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 66 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (30 152 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (5 202).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сеппо tarkoittaa nimeä Seppo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sepeteus Seppo.

Samankaltaisia nimiä kuin Seppo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Seppo i Finland. Surname Seppo in Finland.

©Tuomas Salste