Sibelius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sibelius

Sibelius on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sibeliusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2014 68

v. 2015 70

v. 2016 68

v. 2017 67

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sibelius on noin sijalla 9 100.

Sibelius-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sibeliusten enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Sibelius on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Sibelius on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sibeliuksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Sibeliuksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912
Yritykset
perust. 1950–1998

Sana Sibelius esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Sibelius osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Sibelius esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sibeliuksenkatu, Sibeliuksentie, Sibeliuksenväylä, Sibeliusaukio, Sibeliusbulevarden, Sibeliusgatan, Sibeliuskatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Sibeliukset ulkomailla

Ruotsissa Sibelius oli 60 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sibelius on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

67608
Sibeliukset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sibel Sibelius.

Samankaltaisia nimiä kuin Sibelius

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sibelius, Finland.

©Tuomas Salste