Sibelius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sibelius

Sibelius on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sibeliusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2014 68

v. 2015 70

v. 2016 68

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sibelius on noin sijalla 9 000.

Sibelius-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Sibelius on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sibelius ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sibeliuksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Sibeliuksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–1997

Sana Sibelius esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Sibelius osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Sibelius esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sibeliuksenkatu, Sibeliuksentie, Sibeliuksenväylä, Sibeliusaukio, Sibeliusbulevarden, Sibeliusgatan, Sibeliuskatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Sibeliukset ulkomailla

Ruotsissa Sibelius oli 60 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sibelius on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

68608
Sibeliukset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sibel Sibelius.

Samankaltaisia nimiä kuin Sibelius

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sibelius.com, sibelius.eu, sibelius.fi, sibelius.info, sibelius.net, sibelius.org, sibeliukset.com, sibeliukset.eu, sibeliukset.fi, sibeliukset.info, sibeliukset.name, sibeliukset.net, sibeliukset.org, sibelius.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sibelius i Finland. Surname Sibelius in Finland.

©Tuomas Salste