Sievistö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sievistö

Sievistö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sievistöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sievistö on noin sijalla 19 000.

Sievistö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sievistö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sievistö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиевистё ("Sijevistjo") tarkoittaa nimeä Sievistö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Siefwistö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sievistö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sievisto tai Sievistoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sievi Sievistö tai Siegfried Sievistö.

Samankaltaisia nimiä kuin Sievistö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sievistö i Finland. Surname Sievistö in Finland.

©Tuomas Salste