Sievola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sievola

Sievola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sievola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 79

v. 2015 80

v. 2016 83

v. 2017 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sievola on noin sijalla 7 800.

Sievola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Sievola

Sievola (paikannimi)

Sievola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sievola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sievolat ulkomailla

Ruotsissa Sievola oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиевола ("Sijevola") tarkoittaa nimeä Sievola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Siefwola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sievola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sienna Sievola.

Samankaltaisia nimiä kuin Sievola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sievola, Finland.

©Tuomas Salste