Sievola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sievola

Sievola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sievola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 79

v. 2015 80

v. 2016 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sievola on noin sijalla 7 700.

Sievola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sievola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sievola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Sievola

Sievola (paikannimi)

Sievola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sievola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Sievola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sievolat ulkomailla

Ruotsissa Sievola oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиевола ("Sijevola") tarkoittaa nimeä Sievola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Siefwola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sievola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sievi Sievola tai Siegfried Sievola.

Samankaltaisia nimiä kuin Sievola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sievola i Finland. Surname Sievola in Finland.

©Tuomas Salste