Sihvola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sihvola

Sihvola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Sihvola.

Sihvoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 792 max

v. 2014 737

v. 2015 740

v. 2016 735

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sihvola on noin sijalla 1 200.

Sihvola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sihvola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sihvola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sihvola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sihvola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 204 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sihvoloita on 735.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Sihvoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 57 Sihvolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sihvoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sippola (14 vainajaa), Kuusankoski (8) sekä Valkeala (5). Lähes kaikki asuivat Etelä-Suomessa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sihvola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 45.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2001

Sana Sihvola tai Sihvolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sihvola

Sihvola (paikannimi)Katuosoitteissa

Sihvola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 43 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sihvola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sihvola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sihvolantie, Sihvolavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sihvola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sihvolat ulkomailla

Ruotsissa Sihvola oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli SIHVOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сихвола tarkoittaa nimeä Sihvola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sichfwola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sihvola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sihveri Sihvola tai Siham Sihvola.

Samankaltaisia nimiä kuin Sihvola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sihvola.com, sihvola.fi, sihvolat.com, sihvola.eu, sihvola.info, sihvola.name, sihvola.net, sihvola.org, sihvolat.eu, sihvolat.fi, sihvolat.info, sihvolat.name, sihvolat.net, sihvolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sihvola i Finland. Surname Sihvola in Finland.

©Tuomas Salste