Siimekselä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siimekselä

Siimekselä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Siimekselä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siimekselä on noin sijalla 17 000.

Siimekselä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Siimekselä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Siimekselä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Siimekselä

Siimekselä (paikannimi)

Siimekselä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Siimekselä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Siimekselä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиймекселя ("Sijmekselja") tarkoittaa nimeä Siimekselä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijmexelä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Siimekselä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Siimeksela tai Siimekselae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siime Siimekselä tai Siimeon Siimekselä.

Samankaltaisia nimiä kuin Siimekselä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Siimekselä i Finland. Surname Siimekselä in Finland.

©Tuomas Salste