Siimes: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siimes

Siimes on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Siimeksien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 357 max

v. 1985 311

v. 2014 344

v. 2015 343

v. 2016 346

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siimes on noin sijalla 2 300.

Siimes on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Siimes ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Siimeksiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Siimeksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Siimeksien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuopio (5 vainajaa) sekä Turku (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Siimes, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 40.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1952–1998

Sana Siimes tai Siimeksen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Siimes

Siimes (paikannimi)Katuosoitteissa

Siimes on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 78 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Siimes jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siimes esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siimeksenkuja, Siimeksentie, Siimes, Siimeskuja, Siimespolku, Siimesrinne, Siimestie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Siimes-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Siimes

Siimes on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Siimekset ulkomailla

Ruotsissa Siimes oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиймес ("Sijmes") tarkoittaa nimeä Siimes. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siime Siimes tai Siimeon Siimes.

Samankaltaisia nimiä kuin Siimes

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: siimes.com, siimes.eu, siimes.fi, siimes.net, siimes.info, siimes.name, siimes.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Siimes i Finland. Surname Siimes in Finland.

©Tuomas Salste