Siiropää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siiropää

Siiropää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Siiropäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 37 max

v. 2015 38

v. 2016 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siiropää on noin sijalla 14 000.

Siiropää-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Siiropää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Siiropää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Siiropää

Siiropää (paikannimi)Katuosoitteissa

Siiropää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Siiropää jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siiropää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siiropääntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Siiropää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийропяа ("Sijropjaa") tarkoittaa nimeä Siiropää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijropä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Siiropää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Siiropaa tai Siiropaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siiri Siiropää tai Siim Siiropää.

Samankaltaisia nimiä kuin Siiropää

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Siiropää i Finland. Surname Siiropää in Finland.

©Tuomas Salste