Siivola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siivola

Siivola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Siivola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 532 max

v. 2014 545

v. 2015 547

v. 2016 541

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siivola on noin sijalla 1 600.

Siivola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Siivola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Siivola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Siivola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Siivola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 37 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Siivola-nimisiä on 541.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1925

Siivola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 49 Siivolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Siivola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Salla (13 vainajaa), Ypäjä (3), Pirkkala (3) sekä Pello (3). Valtaosa asui Etelä- ja Pohjois-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Siivola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1906–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Siivola tai Siivolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Siivola

Siivola (paikannimi)Katuosoitteissa

Siivola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Siivola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siivola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siivolankatu, Siivolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Siivola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Siivolat ulkomailla

Ruotsissa Siivola oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийвола ("Sijvola") tarkoittaa nimeä Siivola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijfwola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Siivola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siivo Siivola tai Siime Siivola.

Samankaltaisia nimiä kuin Siivola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: siivola.com, siivola.fi, siivola.org, siivola.eu, siivola.info, siivola.name, siivola.net, siivolat.com, siivolat.eu, siivolat.fi, siivolat.info, siivolat.name, siivolat.net, siivolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Siivola i Finland. Surname Siivola in Finland.

©Tuomas Salste