Sikiö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sikiö

Sikiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sikiöiden määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 770 max

v. 2014 412

v. 2015 403

v. 2016 400

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sikiö on noin sijalla 2 100.

Sanan sikiö merkitys on 'lapsi; ihminen ennen syntymäänsä'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Sikiö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sikiö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sikiö on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Sikiö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sikiö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 89 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sikiöitä on 400.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Sikiöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 93 Sikiön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sikiöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Parikkala (23 vainajaa), Ruokolahti (15) sekä Kurkijoki (12). Valtaosa asui luovutetussa Karjalassa ja Etelä-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sikiö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 47.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1900–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1958–1988

Sana Sikiö esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sikiö

Sikiö (paikannimi)Katuosoitteissa

Sikiö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sikiö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sikiö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sikiöntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sikiö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сикиё ("Sikijo") tarkoittaa nimeä Sikiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Sikio tai Sikioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sikke Sikiö tai Sikstus Sikiö.

Samankaltaisia nimiä kuin Sikiö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sikio.com, sikio.eu, sikio.net, sikio.org, sikio.fi, sikio.info, sikio.name, sikiot.com, sikiot.eu, sikiot.fi, sikiot.info, sikiot.name, sikiot.net, sikiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sikiö i Finland. Surname Sikiö in Finland.

©Tuomas Salste