Sillankorva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sillankorva

Sillankorva on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Sillankorva-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 156 max

v. 2014 174

v. 2015 175

v. 2016 176

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sillankorva on noin sijalla 4 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Sillankorva on melko pitkä nimi.

Sillankorva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sillankorva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1930

Sillankorva-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Sillankorvan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sillankorva, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1916–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1994

Sana Sillankorva tai Sillankorvan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sillankorva

Sillankorva (paikannimi)Katuosoitteissa

Sillankorva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 155 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, niemi, pelto/niitty, rakennus, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sillankorva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sillankorva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sillankorva, Sillankorvankatu, Sillankorvankuja, Sillankorvantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sillankorva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sillankorvat ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli SILLANKORVA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Силланкорва tarkoittaa nimeä Sillankorva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sillangorfwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sillankorva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silla Sillankorva tai Silas Sillankorva.

Samankaltaisia nimiä kuin Sillankorva

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sillankorva.com, sillankorva.eu, sillankorva.fi, sillankorva.info, sillankorva.name, sillankorva.net, sillankorva.org, sillankorvat.com, sillankorvat.eu, sillankorvat.fi, sillankorvat.info, sillankorvat.name, sillankorvat.net, sillankorvat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sillankorva i Finland. Surname Sillankorva in Finland.

©Tuomas Salste